Wednesday, October 27, 2010

Minum Petang @ Heatherton

Pagi Ahad, selepas menghantar keluarga Cik Shuib ke Melbourne Airport, kami terus bergegas ke Dandenong Plaza dan Marmara Halal Butcher. Berbelanja sedikit sebanyak keperluan majlis minum petang ahli keluarga Kg Dandy di rumah kami pada sebelah petangnya.
Majlis 3 dalam 1 – makan/minum sambil berBBQ dan memilih barangan yang ingin kami lupuskan. Bolehlah dianggap sebagai majlis bersama terakhir di rumah sewa kami yang telah pun hampir 3 ½ tahun kami diami sebelum kami dijadualkan keluar pada 15/12/2010 nanti.
Cuaca di sebelah petangnya amat baik sekali. Matahari bersinar terang. AlhamduliLlah.
Melewati jam 5:00 petang, laman belakang mula dipenuhi rakan-rakan sekampung. Meja panjang yang disediakan dipenuhi pelbagai juadah ringan yang dibawa mereka. Kepulan asap BBQ menyelubungi kawasan sekitar. Aroma baunya membangkitkan selera. Lamb chop, ayam dan sosej menjadi rebutan. Begitulah lazimnya.
Turut sama diadakan sambutan ringkas hari jadi anak-anak, ibu dan bapa yang dilahirkan pada bulan Oktober. Happy Birthday, moga sentiasa dirahmati Allah SWT. Ameen.
Sisipan sebahagian foto terdapat di Album Foto Kami (Minum Petang @ Heatherton).
Terbayang kegembiraan apabila dapat berjumpa sambil bertukar-tukar cerita dan khabar berita. Tidak kira ibu bapa mahupun anak-anak. Masing-masing dengan kelompok tersendiri.
Dalam keasyikan berinteraksi sesama sendiri, tanpa disedari rasa sejuk mula mencengkam kulit. Cahaya matahari pula mula menghilang. Petanda bahawa malam akan menjengah. Masing-masing bersalaman sambil melafazkan salam perpisahan untuk pulang ke rumah.
Terima kasih kepada semua kerana sudi datang. Terima kasih atas segalanya.

No comments: