Tuesday, December 31, 2013

Umrah Anak Cucu

Kini abah dan emak sedang berada di Tanah Suci Makkah al-Mukarramah bagi menyempurnakan ibadah umrah serta berziarah ke tempat-tempat bersejarah di sekitarnya. Mereka diiringi sama oleh anak-menantu, cucu-cucu, keluarga biras dan rakan kenalan, antaranya Hadi, Hakim, Eusni-Fahimey sekeluarga dan biras kepada emak-abah, Hj. Sahaudin-Hjh Robiah (ibu bapa Fahimey).

Kenangan umrah April 2012
Turut serta adalah anak sulung kami, Izzuddin yang baru sahaja tamat menduduki SPM. Akhirnya tertunai juga hajat kami untuknya. Ini kerana, ketika kami menunaikan umrah 2 tahun yang lalu bersama adik-adiknya serta emak dan abah, Iddin tidak dapat turut serta kerana tidak mendapat perlepasan daripada pihak sekolah berasrama penuh yang baru dimasukinya. AlhamduliLlah.

Mengikut perancangan asal, rombongan umrah di bawah kendalian Tiram Travel ini dijadualkan menaiki Penerbangan Saudi Arabia yang terus ke Jeddah dan Makkah pada 25 Disember lalu. Namun atas sebab-sebab tertentu, ianya tertangguh dan ditukarkan kepada Penerbangan Air Asia dan tarikhnya  berubah kepada 28 Disember (Sabtu) jam 4:30 petang dengan singgahan awalnya di Medina al-Munawwarah. 

AlhamduliLlah... setinggi-tinggi kesyukuran kepada ALLAH SWT atas nikmat yang dianugerahkan sebagai Tetamu ALLAH SWT dan RasuluLlah SAW. 

Moga segalanya dipermudahkan oleh ALLAH SWT serta dilimpahi rahmat dan barakah dengan dikurniakan umrah yang mabrur. Ameen... Ameen... Ameen... Ya Rabbal 'alameen.

Alangkah bertuahnya mereka... 

Rindunya hati ini pada RasuluLlah SAW dan BaituLlah. Bilakah lagi peluang seumpamanya dapat kami kecapi?

No comments: