Sunday, November 16, 2014

Imran Masih Unggul

Imran di SK Hulu Kelang
Semalam, hari Sabtu berlangsungnya Majlis Kecemerlangan Akademik di Sekolah Kebangsaan Hulu Kelang. Manakala hari ini pula majlis seumpamanya di SAR KAFA (Integrasi) al-Ridhuan. 

Dua hari yang bertuah untuk anak bongsu kami, Muhammad Imran kerana pada kedua-duanya beliau dijemput naik ke pentas untuk menerima hadiah kecemerlangan mengikut kelas dan subjek yang diungguli.

TAHNIAH Imran.

Di sekolah kebangsaan, Imran masih lagi mengungguli tempat teratas di kelasnya, juga kedudukan keseluruhan di Tahun 4. Lebih manis lagi Imran turut menambah koleksi hadiah buku bagi 8 subjek yang memperolehi peratusan tertinggi. 

Namun, Imran perlu lebih gigih lagi di masa hadapan bagi mencapai kejayaan yang lebih bermakna jika mendapat peratusan yang lebih baik bagi subjek Bahasa Melayu Penulisan dan Pemahaman serta Bahasa Inggeris. Itulah antara subjek utama UPSR (Ujian Penilaian Sekolah Rendah).

Manakala di sekolah agama pula, Imran juga masih dapat mempertahankan kedudukan seperti tahun-tahun sebelumnya. Peratusan keseluruhannya masih lagi di peringkat Mumtaz. Moga-moga dapat dipertahankan (malah dipertingkatkan lagi peratusannya) pada UPKK (Ujian Penilaian Kelas KAFA-JAKIM) pada tahun hadapan dan PSRA (Penilaian Sekolah Rendah Agama-JAIS) pada dua tahun lagi.

Imran di SAR KAFA (I) al-Ridhuan, Hulu Kelang
AlhamduliLLAH. Seperti juga kepada anak-anak yang lain, kami selalu memberi peringatan - bagi setiap kejayaan yang diperolehi, usah lupa bersyukur kepada ALLAH SWT. Sesungguhnya segalanya itu adalah anugerah dan milikNYA. Bila-bila masa sahaja DIA boleh memberi atau menariknya kembali.

Dari segi akademik, cabaran UPSR, UPKK dan PSRA adalah menjadi tumpuan utama. Di samping itu, sahsiah diri sebagai umat Muhammad SAW dan hamba ALLAH SWT perlu bergerak seiring bagi menempa kejayaan yang lebih bermakna di dunia dan di akhirat. Moga-moga dipermudahkan oleh ALLAH SWT. Ameen.

Ucapan TAHNIAH juga untuk sepupu Imran, Siti Hawa Sakinah di Tahun 2 dan juga teman baik Imran, Nur Danish Haikal yang masing-masing memperolehi beberapa kejayaan di peringkat sekolah kebangsaan dan sekolah agama.

Sekali lagi... TAHNIAH Imran..! TAHNIAH Hawa...! TAHNIAH Danish...!

No comments: