Tuesday, June 26, 2018

Solehah Kini di UiTM Dengkil

Kini para pelajar lepasan SPM 2017 sedang giat mendaftar masuk ke institusi pengajian tinggi. Sebahagiannya telah pun mendaftar sebelum Hari Raya, manakala sebahagiannya lagi selepas Raya. Ini di IPTA. Bagi yang memilih IPTS, pendaftarannya lebih awal lagi.

Tidak kisahlah di IPTA mahupun IPTS... yang penting dapat peluang untuk melanjutkan pengajian di peringkat yang lebih tinggi. Bersyukurlah dengan apa yang diperolehi. Ianya baru langkah permulaan kepada ribuan langkah selepasnya. Terlalu banyak dugaan dan ujian yang bakal ditempuhi - bertabahlah dengan penuh kesabaran dan tekad yang mantap demi meraih kejayaan di kemudian hari. Moga segalanya dipermudahkan ALLAH SWT. Aamiin.

Berlatarkan Kolej Dahlia 2
Anak ketiga kami, Nur Solehah... AlhamdulILLAH mendapat tempat di Pusat ASASI UiTM Kampus Dengkil dalam bidang Sains. Itulah pilihan pertamanya ketika mengisi UPU Online.

Solehah telah mendaftar masuk pada 04-Jun lalu - mengikuti sesi Induksi/ Destini Siswa selama 2 hari 1 malam sebelum bercuti Raya sehingga 24-Jun.

Lebih teruja lagi, Arif Farhan juga mendapat tempat di UiTM Dengkil, akan tetapi dalam bidang Kejuruteraan. Lebih tidak disangka-sangka, BFF (Best Friend Forever) Solehah ketika di perantauan Dandenong, Melbourne dahulu; Nadhirah pun berada di tempat yang sama tetapi di dalam bidang TESL. Lebih manis lagi di kolej penginapan yang sama, cuma tingkat yang berbeza. Demikianlah aturan ALLAH SWT... terasa kecil sahaja dunia ini.

Anyway.... AlhamdulILLAH dan TAHNIAH kepada Solehah, Arif dan Nadhirah serta yang lain-lain... ALL THE BEST...!

Moga berjaya di dunia dan di akhirat. Aamiin.

No comments: